12.06.2017 16:25

Engeland zonder doelman Hart tegen Frankrijk

De Engelse doelman Joe Hart moet dinsdag in de oefeninterland tegen Frankrijk zijn basisplaats afstaan. Bondscoach Gareth Southgate kondigde aan dat Tom Heaton (Burnley) de eerste helft zal keepen, Jack Butland (Stoke City) verdedigt na rust het doel van de Engelsen. Volgens Southgate heeft dat niets te maken met de twee tegentreffers die Hart zaterdag incasseerde tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (2-2).

De Engelse nummer één, die afgelopen seizoen door Manchester City bij Torino was gestald, greep mis bij twee vrije trappen van Leigh Griffiths. Het kwam Hart op heel wat kritiek te staan. ,,Maar ik was sowieso al van plan om tegen Frankrijk onze twee andere keepers een kans te geven'', zei Southgate, die Harry Kane voorlopig handhaaft als aanvoerder.

Voor de wedstrijd in het Stade de France wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de recente aanslagen in Manchester en Londen. De spelers zullen een rouwband dragen en tijdens hun opkomst klinkt het nummer 'Don't look back in anger' van Oasis.