12.06.2017 18:29

Alle groepsduels van Oranje op EK uitverkocht

De drie groepsduels van de Nederlandse voetbalvrouwen bij het EK deze zomer in eigen land (16 juli - 6 augustus) zijn uitverkocht. De KNVB maakte maandag met enige trots bekend dat ook voor de tweede poulewedstrijd tegen Denemarken op 20 juli op Het Kasteel van Sparta in Rotterdam geen kaarten meer beschikbaar zijn.

Zowel de openingswedstrijd tegen Noorwegen, op 16 juli in Utrecht, als de derby tegen België (op 24 juli in Tilburg) was eerder al uitverkocht. Het recordaantal bezoekers voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen staat voor aanvang van het EK op 15.637 toeschouwers, die afkwamen op het duel in de Champions League tussen FC Twente en Barcelona in de Grolsch Veste.

"Dit record zal door de uitverkochte openingswedstrijd van het EK met ruim 23.000 bezoekers sneuvelen, maar hopen we met de finale op 6 augustus weer terug te kunnen geven aan Enschede:, liet toernooidirecteur Bert van Oostveen optimistisch weten. Voor de andere 28 wedstrijden van het EK zijn nog wel tickets verkrijgbaar.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner