17.06.2017 15:11

Marcel Keizer voor twee jaar trainer van Ajax

Marcel Keizer is door Ajax aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De 48-jarige oefenmeester heeft een contract bij de Amsterdammers getekend wat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt, plus een optie op nog een jaar.

Daarmee stelt Ajax de relatief onbekende Keizer aan. Als trainer werkte hij nog nooit op het hoogste niveau. Hij had twee jaar SC Telstar onder zijn hoede, waarna hij als technisch directeur bij Cambuur aan de slag ging. Via een uitstapje als trainer bij FC Emmen keerde hij als coach terug bij SC Cambuur. Ajax haalde hem na de onvermijdelijke degradatie uit de Eredivisie vorig jaar terug naar Amsterdam, ondanks dat hij in Leeuwarden mocht blijven.

Afgelopen dinsdag werd al duidelijk dat de clubleiding van Ajax in Keizer de beste kandidaat ziet om de vertrokken Peter Bosz (naar Borussia Dortmund) op te volgen. De neef van de overleden clubheld Piet Keizer heeft als voetballer een bescheiden carrière achter de rug. De verdediger annex middenvelder was slechts vijf keer actief in de hoofdmacht van Ajax. Hij speelde nadien voor SC Cambuur, De Graafschap en FC Emmen.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner