18.06.2017 19:15

PEC Zwolle haalt topscorer van De Graafschap

Piotr Parzyszek is de nieuwe spits van PEC Zwolle. De Pool komt transfervrij over van De Graafschap, waarvoor hij vorig seizoen 25 keer scoorde in de Jupiler League. Parzyszek tekent voor drie jaar bij de Eredivisionist.

Parzyszek komt uit de jeugdopleiding van de Superboeren en na zijn doorbraak bij het eerste elftal koos hij in 2014 voor een buitenlands avontuur. Bij Charlton Athletic brak de spits echter nooit door, waarna hij werd uitgeleend aan Sint-Truidense VV en het Deense Randers. In de winter van 2016 keerde Parzyszek terug op het oude nest en debuteerde hij in de Eredivisie voor de formatie uit Doetinchem.

Het lukte Parzyszek niet om De Graafschap in de Eredivisie te houden, maar bleef de club wel trouw na de degradatie. De Pool scoorde liefst 25 keer in de Jupiler League, maar dit was niet voldoende om zich met De Graafschap te plaatsen voor play-offvoetbal. Komend seizoen komt Parzyszek uit voor PEC Zwolle, dat vorig seizoen in de middenmoot van de Eredivisie eindigde. Parzyszek is de opvolger van Nicolai Brock-Madsen, die na een huurperiode terugkeert naar Engeland.

Voor PEC Zwolle is de komst van de nieuwe spits de vierde aanwinst van komend seizoen. Eerder werden Erik Bakker (SC Cambuur), Diederik Boer (Ajax) en Younes Namli (sc Heerenveen) vastgelegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner