20.06.2017 12:09

'Jans als bestuurslid weer terug bij Groningen'

Ron Jans keert terug bij FC Groningen. Niet als trainer, maar als technisch manager. Volgens verscheidene media ondertekent Jans (58) dinsdagmiddag een contract voor één jaar bij de Eredivisie-club. Algemeen directeur Hans Nijland wilde dat niet bevestigen. Nijland verwees naar de persconferentie die Groningen voor 16.30 uur heeft uitgeschreven.

Jans was eerder als speler en trainer werkzaam bij FC Groningen. Hij had tussen oktober 2002 en de zomer van 2010 de leiding over het eerste elftal van de noorderlingen. Jans werd daarmee de trainer die het langst in dienst was bij Groningen. De voormalige leraar Duits werkte daarna bij sc Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle, waar hij na vier overwegend succesvolle seizoenen onlangs afscheid nam.

Jans zou eigenlijk bij de KNVB aan de slag gaan als hoofddocent van de cursus Coach Betaald Voetbal, maar zag daar vanaf toen bleek dat zijn kompaan Leon Vlemmings naar Go Ahead Eagles ging. Als opvolger van Peter Jeltema keert hij nu in een managementfunctie terug bij FC Groningen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner