04.07.2017 08:15

TG: "Dolberg niet te koop, Sánchez 40 miljoen"

Vanaf juli mogen clubs zich weer versterken, maar teams beginnen al langzaam op stoom te raken. Het zal weer een komen en gaan van spelers worden. In deze rubriek houden wij alle transfergeruchten bij tijdens de zomerse periode.

>> Afgeronde Eredivisie-transfers
>> Afgeronde Premier League-transfers
>> Afgeronde Bundesliga-transfers
>> Afgeronde Primera División-transfers
>> Afgeronde Serie A-transfers
>> Afgeronde Ligue 1-transfers

Laatste update: 04-07-2017, 08.15 uur

Overmars duidelijk omtrent topduo
Kasper Dolberg en Davinson Sánchez beleefden een topjaar in Amsterdam. Daarmee staan ze automatisch in de belangstelling van half Europa. De Deense aanvaller mag, evenals zijn Duitse collega-aanvaller, niet vertrekken. "Kasper Dolberg en Amin Younes, not for sale. Klaas-Jan Huntelaar en Dolberg zijn een toptandem van meester en leerling." Ook wil Overmars Sánchez in Amsterdam houden, maar naar een écht uitzonderlijk bod luistert hij. "Voor minder dan 40 miljoen gaat hij echt niet weg. Onbespreekbaar." (De Telegraaf)

Voormalig speler NEC naar Groningen
FC Groningen wil zich voor de positie van rechtervleugelverdediger versterken. Daarvoor heeft het Chelsea-speler Todd Kane op het oog. De 23-jarige Engelsman is geen onbekende voor de Eredivisie, aangezien hij in het seizoen 2015/2016 al speelde voor NEC. In dat seizoen pakte Kane de meeste gele kaarten van alle spelers van de Nijmeegse ploeg. Chelsea wil de rechtsback niet definitief van de hand doen en dus zullen de Groningers hem een seizoen huren. 

Larsson gewilde speler
Mogelijk heeft ACF Fiorentina interesse in Sam Larsson. Federico Bernardeschi lijkt namelijk te vertrekken uit Florence en dan wil de Italiaanse club de Zweed van sc Heerenveen aantrekken. De Friese club vraagt een bedrag van ongeveer acht miljoen euro. Larsson wilde niet bevestigen welke club naar zijn diensten hengelt. "De club heeft beloofd mee te zullen werken als er concrete belangstelling is voor mij. Ik kan alleen zeggen dat de Serie A een geweldige competitie is." (Sportbladet)

Luckassen in gesprek met PSV
Vanwege het vertrek van Héctor Moreno wil PSV Derrick Luckassen aantrekken. De talentvolle speler van AZ kan naast centrale verdediger ook als back of controlerende middenvelder spelen. De Alkmaarders willen meewerken aan een transfer, aangezien Luckassen nog maar een contract heeft tot volgende zomer. "Luckassen behoort tot de categorie jonge, Nederlandse spelers, die we nauwgezet in de gaten houden", aldus Marcel Brands, technisch directeur van PSV. (Voetbal International)

Galatasaray moet Sneijder loslaten
Wesley Sneijder is een held in Turkije, maar lijkt die status toch te willen inruilen voor een avontuur bij Sampdoria. De Italiaanse club uit Genoa koopt het contract van de Oranje-international af voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro. De middenvelder mag weg van trainer Igor Tudor, die eerder dit al zei: "Ik denk dat hij moeite heeft om het fysiek bij te benen." Sneijder speelde voorheen al met succes in Italië, voor Inter. Met die club won de voormalig Ajacied de Champions League. (Gazzetta dello Sport)

Chelsea vervangt Matic voor Bakayoko
AS Monaco-middenvelder Tiemoué Bakayoko is op weg naar Chelsea. In Londen moet de 22-jarige Fransman een medische keuring ondergaat. Als hij die doorstaat, lijkt een transfer aanstaande. De kampioen van Engeland moet een bedrag van ongeveer 40 miljoen overmaken naar het prinsdom. Door de komst van Bakayoko lijkt ook de transfer van Nemanja Matic naar Manchester United dichterbij te komen. (Daily Mirror)

PSV doet alles voor Van Ginkel
Marco van Ginkel heeft bij Chelsea te horen gekregen dat hij volgend jaar geen deel uitmaakt van de ploeg en dus mag vertrekken. PSV staat vooraan in de rij om de middenvelder over te nemen, op huurbasis of permanent. Willen de Eindhovenaren voor die laatste optie gaan, dan is het bereid om de deal om inventieve wijze te beklinken, aangezien Van Ginkel een duur prijskaartje én maandsalaris om zijn nek heeft hangen. Net als bij Jeffrey Bruma kan het Van Ginkel kopen met een doorverkooppercentage. Voor Bruma kreeg Chelsea 40% van de afkoopsom, toen de verdediger van VfL Wolfsburg verkaste. (Eindhovens Dagblad)

Van Leer nieuwe doelman Ajax
In Amsterdam is een opvolger van de naar PEC Zwolle vertrokken Diederik Boer gevonden. Ajax gaat niet meer voor ervaring, maar haalt Benjamin van Leer op bij Roda JC. De goalie maakte afgelopen seizoen indruk bij de Limburgers, die ternauwernood in de Eredivisie bleven. Van Leer wordt tweede doelman in de hoofdstad, achter eerste keuze André Onana. Met een vierjarig contract lijkt er echter wel een toekomst voor Van Leer te zijn onder de lat bij Ajax. (De Telegraaf)

Meerdere opties voor Tete
Kenny Tete is een gewilde speler. De rechtsback van Ajax weet dat er interesse is vanuit Crystal Palace, waar Frank de Boer sinds kort de trainer is. Ook Olympique Lyon zou geïnteresseerd zijn. Tete kan dan de tweede speler worden die vorig jaar bij Ajax speelde en in Frankrijk aan de slag gaat. Betrand Traoré verkaste eerder deze week naar Lyon. Ook clubs uit Spanje en Italië zouden de tackelaar willen overnemen. Ajax vraagt slechts drie miljoen euro voor de Oranje-international. (Voetbal international)

PSV kan miljoenen vangen voor Willems
Mário Rui vertrekt zeer waarschijnlijk bij AS Roma naar Napoli. De Romeinen hebben dan Jetro Willems bovenaan het verlanglijstje gezet om hem op te volgen. Willems heeft nog een contract voor één seizoen, maar desondanks vraagt PSV zes tot acht miljoen voor de linksback. Wanneer de deal wordt beklonken zal men bij Sparta eveneens blij zijn. Die club leidde Willems op en heeft dus recht op 7,5% van de afkoopsom wegens opleidingskosten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner