21.06.2017 18:53

Treffer Ronaldo genoeg voor winst Portugal

Met het hoofd heeft Cristiano Ronaldo Portugal de overwinning gebracht. Rusland kon weinig inbrengen tegen de Europees Kampioen en mocht jubilaris Igor Akinfeev bedanken dat de schade beperkt bleef.

Wie anders dan Ronaldo bracht Portugal binnen acht minuten op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Raphaël Guerreiro werd door de sterspeler van Real Madrid met zijn hoofd gepromoveerd tot doelpunt. Het was alweer zijn 32ste doelpunt van 2017 in het shirt van Real Madrid en Portugal.

De snelle openingsgoal gaf de Europees Kampioen de gewenste start. Portugal controleerde de wedstrijd en Ronaldo kwam dichtbij zijn tweede. Dit keer kon doelman Igor Akinfeev, in zijn honderdste wedstrijd voor het Russische elftal, zijn doel schoon houden. Daar stelde Rusland weinig tegenover. Eén keer kwam Fedor Smolov tot een kans, maar de oud-Feyenoorder mikte de bal naast het doel van Rui Patrício.

Rusland bleef ook in het begin van de tweede helft zoekende tegen de Europees Kampioen. Slechts sporadisch konden de Russen voor gevaar zorgen. Daar had Portugal minder moeite mee. Akinfeev was in zijn jubileum-wedstrijd van grote waarde voor zijn Rusland. Eerst was daar de kopbal van dichtbij van André Silva waar de goalie met een uitstekende reflex te bal uit zijn doel tikte. En ook op de pegel van Cédric Soares had Akinfeev een uitstekend antwoord.

De doelman hield met zijn reddingen zijn ploeg in de wedstrijd waardoor de achterstand slechts één doelpunt bleef. Voor Rusland was een goed resultaat dus nog altijd een mogelijkheid en dat leken de Russen te realiseren. De mannen van trainer Stanislav Cherchesov durfden steeds vaker de aanval te zoeken, maar ondanks de druk naar voren kwam de ploeg niet tot grote kansen. Georgi Dzhikiya kwam in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net over het doel.

Door: Ilona van der Werf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner