21.06.2017 19:50

FC Twente haalt topschutter Jupiler League

Tom Boere maakt de overstap naar FC Twente. De spits werd met FC Oss glansrijk topscorer van de Jupiler League (33 doelpunten), waar hij een mooie transfer naar de Eredivisie mee heeft verdiend.

FC Oss eindigde al vijftiende in de Jupiler League, maar Boere scoorde er op los. Hij was hoogstpersoonlijk goed voor de helft van de productie van de Brabanders. Oss scoorde 67 keer, Boere maakte er 33. Met zijn fraaie doelpuntentotaal wist Boere het hoogste seizoenstotaal van de laatste 25 jaar te pakken.

Boere tekent voor drie jaar in Enschede, dat snel heeft gehandeld. De 24-jarige spits is ruim voor het nieuwe seizoen binnen. "Hij heeft vorig seizoen laten zien een echte spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft. Dat is een mooie uitdaging. Goed dat hij direct bij het begin van de voorbereiding kan aansluiten", zegt technisch directeur Jan van Halst op de clubsite.

Ook Boere zelf is in zijn nopjes met de overstap: "Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin. De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger  voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien."

Afgelopen seizoen was voor Boere zijn absolute doorbraak. Gezien zijn productie bij vorige clubs en zijn huidige 24 jaar, is hij een laatbloeier. In België maakte hij op het tweede niveau 6 doelpunten voor Hoogstraten VV, terwijl hij daarna bij FC Eindhoven niet de dubbele cijfers haalde. In onderstaand schema staan de wedstrijden van Boere voor zijn clubs in alle competities.

  • 2011-2013: KAA Gent 3 wedstrijden, 0 doelpunten
  • 2013-2014: Hoogstraten VV 21 wedstrijden, 6 doelpunten
  • 2014-2016: FC Eindhoven 53 wedstrijden, 12 doelpunten
  • 2016-2017: FC Oss 39 wedstrijden, 44 doelpunten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner