22.06.2017 16:54

Ondanks flaters wordt Leno weinig gepasseerd

Joachim Löw kiest tijdens het tweede groepsduel voor de Confederations Cup tegen Chili voor Marc-André Ter Stegen als keeper. Daarmee verdringt de sluitpost Bernd Leno onder de lat, die tegen de Australiërs een basisplaats kreeg.

"Ik ga niet mijn hele elftal omgooien, maar drie of vier wijzigingen is goed mogelijk. Het is in ieder geval zeker dat Marc-André gaat keepen", liet de keuzeheer weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Chilenen. Leno ging tegen Australië tweemaal opzichtig in de fout en die misrekeningen komen hem nu duur te staan. Desondanks krijgt Leno gemiddeld minder tegengoals in het shirt van Die Mannschaft dan Ter Stegen.

Goed gemiddelde Leno
In vijf interlands moest Leno vier keer vissen (0,8 per duel), terwijl Ter Stegen de bal veertien keer uit het net moest halen in tien wedstrijden (1,4 per duel). Van de doelmannen die sinds 2010 keepten, deed alleen René Adler het beter met 0,67 treffers per duel. Vaste doelman Manuel Neuer wordt na Adler en Leno het minst gepasseerd, gemiddeld 0,84 keer per duel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner