23.06.2017 10:00

De 5 Eredivisie-spelers die toe zijn aan transfer

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de vijf spelers uit de Eredivisie die toe zijn aan een transfer.

1: Jetro Willems
Het is alweer drie seizoenen geleden dat Jetro Willems een fenomenaal seizoen draaide. In 2014/2015 gaf hij namelijk dertien assists. Alleen Hakim Ziyech gaf er meer (zestien). Ter vergelijking, met dertien assists zou hij vorig en afgelopen seizoen bovenaan geëindigd zijn. Na dat superjaar raakte Willems geblesseerd en hoewel soms zijn klasse nog is te zien, oogt hij vaak lakser dan gemotiveerd. Wellicht dat een volgende stap hem inspireert. De grootste clubs zijn waarschijnlijk al wel afgehaakt voor de linksback. Wellicht kan hij net als Quincy Promes furore maken in Rusland.
-->> Categorie: Hertha BSC, Spartak Moskou, Galatasaray

2: Sam Larsson
Er zit een overduidelijke stijgende lijn in de prestaties van Sam Larsson bij sc Heerenveen.

In de zomer van 2014 belandde hij in Friesland en daar groeide hij als snel uit tot een publiekslieveling. Zijn techniek combineerde de vleugelaanvaller met rendement en dus werd hij afgelopen transferperiodes steevast gelinkt aan de grote clubs. Heerenveen speelde daar al op in door Arber Zeneli te halen. Deze zomer lijkt hét moment te zijn om te verkassen voor Larsson. Wellicht eerst een stap binnen Nederland, maar ook naar het buitenland is mogelijk.
-->> Categorie: top 3 Nederland, Sampdoria

3: Rick Karsdorp
Na het fenomenale seizoen van Feyenoord in de Eredivisie staan de spelers uiteraard op de radar van clubs in het buitenland. Onder hen sterkhouder Rick Karsdorp. De van origine aanvallende middenvelder, maar door Fred Rutten omgebouwd tot rechtsback, blonk de afgelopen twee seizoenen uit. Karsdorp werd al gelinkt aan AS Roma, maar of die deal nog doorgaat, is de vraag. Het zou een flinke stap zijn voor de drievoudig Oranje international. De iets technischere Duitse competitie ligt Karsdorp wellicht iets beter.
-->> Categorie: AS Roma, 1899 Hoffenheim

4: Joël Veltman
Na 121 wedstrijden in de Eredivisie en 35 Europese duels namens Ajax, lijkt Joël Veltman klaar voor de volgende stap. Net als Davy Klaassen heeft de 25-jarige Veltman een aantal seizoenen gewacht tot hij rijp genoeg was om te slagen in het buitenland. Dat moment lijkt nu aangebroken te zijn. Veltman won dit jaar de concurrentiestrijd van Kenny Tete, wat al veelzeggend is. De rechtsback, die eveneens als centrale verdediger uit de voeten kan, mist wat fysieke krachten. Toch lijkt Tottenham Hotspur serieus geïnteresseerd in Veltman. Wellicht dat hij met de hulp van zijn oud-ploeggenoten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de volgende stap kan zetten.
-->> Categorie: Tottenham Hotspur, Fiorentina

5: Mimoun Mahi
De vleugelaanvaller van FC Groningen was dit seizoen ontzettend belangrijk voor zijn ploeg. In aanvallend opzicht was hij bij vrijwel elk gevaarlijk moment betrokken. Zijn cijfers liegen er ook niet om. Met zeventien treffers overtrof hij zijn vorige seizoensrecord van vijf goals. Drie assists is echter iets té weinig voor Mahi, waardoor een tussenstap binnen Nederland een goede keuze zou zijn voor Mahi. Bij kampioen Feyenoord zijn na het vertrek van Eljero Elia, Dirk Kuyt en Steven Berghuis op de vleugels vacatures ontstaan. Mahi zou daar zeker niet misstaan. Een andere optie is wellicht een Franse middenmoter, net zoals Oussama Tannane.
-->> Categorie: Feyenoord, Stade Rennes

De laatste 5
Supervedettes die schitterden op het EK -21
Mooiste momenten uit interlands Sneijder
Grootste successen van legende Totti
Promovendi via de nacompetitie
Ajax de aanvallendste in Europa League

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner