23.06.2017 12:46

Sloveen Vuckic voor drie jaar naar FC Twente

FC Twente heeft vrijdag Haris Vuckic vastgelegd. De 24-jarige Sloveense middenvelder komt over van het Engelse Newcastle United en ondertekende een contract voor drie seizoenen bij de Enschedeërs.

Vuckic moet bij Twente de plaats innemen van de Pool Mateusz Klich, die na één seizoen vertrekt en bij Leeds United gaat voetballen. "In maart heb ik al enkele dagen met de ploeg kunnen trainen en een oefenwedstrijd gespeeld. In die dagen voelde alles bij deze club goed en ik ben dan ook blij dat ik voor FC Twente ga spelen", zegt Vuckic, die in 2009 door Newcastle United werd overgenomen van NK Domzale. Na een verhuurperiode bij Cardiff City werd hij in 2013 verhuurd aan Rotherham United. Daarna kwam hij op huurbasis uit voor achtereenvolgens Glasgow Rangers, Wigan Athletic en Bradford City.

"Haris is een aanvallende middenvelder met een individuele actie, een goede trap en scorend vermogen", aldus Jan van Halst, directeur van FC Twente.

Vuckic kwam uit voor diverse jeugdelftallen van Slovenië en speelde tot dusver één oefeninterland voor de nationale selectie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner