24.06.2017 18:58

PSV-nieuweling kopt Mexico naar halve finale

Mexico heeft voor de vierde keer de halve finales van de Confederations Cup bereikt. Zaterdagavond werd gastland Rusland met 2-1 verslagen dankzij matchwinner Hirving Lozano. De Mexicanen gaan zodoende samen met groepswinnaar Portugal door in het toernooi.

Mexico, met PSV-spelers Andrés Guardado en Lozano in de basis, kwam na een kwart wedstrijd op achterstand. Na een langlopende aanval was Alekasandr Samedov het eindstation. De rechtervleugelverdediger schoof de bal in de verre hoek. Vijf minuten later was het echter weer gelijk. Néstor Araujo, tevens verdediger, kopte de bal diagonaal en tevens buiten het bereik van doelman Igor Akinfeev in het doel: 1-1.

Bij de ruststand was Mexico virtueel door naar de halve finale. Ietwat niet de eerste keer zou zijn. Mexico kwam namelijk zeven keer uit op de Confederations Cup en bereikte vier keer de volgende ronde. In 1999 werd de Cup zelfs veroverd in eigen land door in een spectaculaire finale Brazilië met 4-3 te verslaan. Rusland is daarentegen onervaren. Het gastland is namelijk tevens debutant.

Vlak na rust was het tijd voor Lozano. De rappe nieuweling van PSV was sneller dan iedereen en kopte de bal van grote afstand achter Akinfeev in het doel: 2-1. Het was het derde interlanddoelpunt voor de jonge Mexicaan. Even later leek Héctor Moreno de 3-1 op het scorebord te zetten. Na advies van de videoscheidsrechter werd de goal echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. De ervaren Yuriy Zhirkov kon zich daarna niet meer beheersen en mocht inrukken met tweemaal geel.

Het verzet van Rusland was gebroken. Het PSV-gekleurde Mexico gaat samen met Portugal naar de halve finales van de Confederations Cup. Guardado zal daarin ontbreken vanwege een schorsing. Lozano heeft zich echter laten zien met zijn belangrijke doelpunt. Hopelijk gaan we nog veel meer zien in het toernooi van de PSV-aankoop.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner