24.06.2017 23:06

Promotie voor Getafe ten koste van Tenerife

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Voetbalclub Getafe is na een jaar terug op het hoogste niveau in Spanje. De ploeg uit de voorstad van Madrid won zaterdag met 3-1 van Tenerife in de promotiewedstrijd voor een plek in La Liga. De eerste wedstrijd op Tenerife was in 1-0 voor de thuisploeg geëindigd, waardoor Getafe zich mag gaan opmaken voor een seizoen in de hoogste klasse.

Getafe had iets meer dan acht minuten nodig om de achterstand uit de eerste wedstrijd ongedaan te maken. De Argentijn Alejandro Faurlin schoot de thuisploeg op voorsprong in het Coliseum Alfonso Pérez. Daniel Pacheco maakte er drie minuten later zelfs 2-0 van, maar Anthony Lozano uit Honduras bracht Tenerife enkele minuten later terug in de wedstrijd. Nog voor rust zorgde Pacheco met zijn tweede treffer uit de rebound opnieuw voor een gunstige stand voor Getafe.

Omdat Tenerife aan één doelpunt genoeg had om promotie af te dwingen, bleef het tot ver in blessuretijd spannend. Na ruim vijf minuten extra tijd zorgde scheidsrechter Eduardo Prieto voor het bevrijdende laatste fluitsignaal en bestormden dolgelukkige Getafe-fans het veld.