25.06.2017 19:05

Opnieuw geen Australische zege op Chilenen

Chili heeft ten koste van Australië de halve finale van de Confederations Cup bereikt. In Moskou speelden The Socceroos een prima wedstrijd, maar kwamen ze niet verder dan 1-1 tegen de Chilenen.

Dat betekent dat Australië nog altijd niet gewonnen heeft van Chili. Na een gelijkspel (0-0) in 1974 en nederlagen in 1996 (0-3), 1998 (0-1), 2000 (1-2) en 2014 (1-3) eindigde de Confederations Cup van 2017 tegen Chili in mineur. Door het gelijkspel zijn de Australiërs als nummer drie van groep B uitgeschakeld.

Chili begon sterk in Moskou en kreeg een goede kans via Eduardo Vargas, maar hij faalde oog in oog met doelman Mathew Ryan. Nadat ook topschutter Alexis Sánchez een kans om zeep geholpen had, kroop Australië wat meer uit de schulp. De eerste echte kans was direct raak. Na wat gefrommel in het zestienmetergebied van Chili kwam de bal voor de voeten van James Troisi en hij zorgde met een fraai wippertje voor de 0-1. Vlak voor rust was het ook bijna 0-2, maar verdediger Trent Sainsbury knalde van dichtbij hard over.

Na de pauze leek Chili het spoor volledig bijster en werd de ploeg van bondscoach Juan Pizzi teruggdrongen op de eigen helft. Australië wist het veldoverwicht echter niet om te zetten in kansen en kreeg aan de overkant het deksel hard op de neus. Invaller Martín Rodríguez schoot op aangeven van Sánchez. Nadat aanvoerder Tim Cahill in zijn 100e interland naar de kant ging, kreeg zijn vervanger Jamie Maclaren nog een grote kans op de eerste zege uit de historie, maar hij gleed de bal naast. In de slotfase zette Chili nog even aan, maar zij moesten genoegen nemen met de tweede plaats in groep B.

De andere wedstrijd in groep B eindigde in 3-1 tussen Duitsland en Kameroen. Dat betekent dat Duitsland als groepswinnaar gaat spelen tegen Mexico en Chili het op moet nemen tegen Portugal. Nummer drie Australië en nummer vier Kameroen zijn uitgeschakeld en kunnen naar huis.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner