25.06.2017 18:53

Duitsland geeft vervolg aan ongeslagen reeks

Duitsland heeft een gevolg gegeven aan de goede reeks. De Duitsers hebben inmiddels dertien keer op rij niet meer verloren. De laatste keer dat Duitsland onderuit ging was tijdens de halve finale van het EK in Frankrijk.

De eerste 45 minuten van Duitsland - Rusland waren weinig enerverend. Zowel Duitsland als Kameroen speelde in een te laag tempo, waardoor er tijdens het eerste bedrijf amper grote kansen werden gecreëerd. Joshua Kimmich kreeg na ruim twintig minuten de mogelijkheid om een voorzet van Marvin Plattenhardt tegen de touwen te koppen, maar mikte naast. Vlak voor de rust was het André Zambo die Kameroen op voorsprong had kunnen schieten, maar zijn poging werd gepareerd door doelman Marc-André ter Stegen.

Na de theepauze kwam Duitsland al snel op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Julian Draxler kreeg Kerem Demirbay de mogelijkheid om te schieten en dat deed de middenvelder van 1899 Hoffenheim uiterst fraai: 1-0. Na de treffer van Demirbay kwam de honderdste overwinning van Löw als bondscoach van Duitsland niet meer in gevaar, helemaal niet omdat Kameroen even later met een man minder op het veld stond.

Scheidsrechter Wilmar Roldán stuurde namelijk Sébastien Siani met rood van het veld voor een overtreding op Emre Can. Na overleg met de videoscheidsrechter bleek de dader echter niet Siani maar Ernest Mabouka te zijn. Laatstgenoemde moest dus vertrekken en twee minuten later verdubbelde Duitsland plotseling de voorsprong. Timo Werner kopte een voorzet van Kimmich tegen de touwen: 2-0.

In de slotfase leek Kameroen nog even terug te komen in de wedstrijd toen Vincent Aboubakar een voorzet van invaller Nicolas Ngamaleu achter doelman Ter Stegen kopte, maar de hoop van Kameroen was snel weg. Werner scoorde drie minuten na de treffer van Aboubakar zijn tweede treffer in het shirt van Die Mannschaft, waardoor Duitsland met 3-1 wist te winnen van Kameroen.