25.06.2017 22:21

Löw geniet van statistieken én invaller Younes

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zondag twee mijlpalen tegelijk gevierd. In zijn honderdvijftigste wedstrijd als bondscoach, op de Confederations Cup tegen Kameroen, boekte hij met de 'Mannschaft' zijn honderdste zege (3-1).

"Statistieken zijn normaal gesproken niet relevant, maar deze vind ik wel erg mooi. We hebben door de jaren heen vele mooie momenten meegemaakt, maar ook een paar tranen moeten laten", zei Löw, die Duitsland in 2014 naar de wereldtitel leidde.

De veredelde B-ploeg van Löw presteert ook op de Confederations Cup goed. Met zeven punten werd Duitsland groepswinnaar. "Het was tegen Kameroen alles of niets", zei Löw. "Mijn jonge spelers waren in de eerste helft nerveus. Ze wisten dat één foutje uitschakeling kon betekenen. Na rust hadden we de wedstrijd volledig onder controle. Het is buitengewoon dat deze jonge ploeg de halve finales heeft gehaald."

Löw had lof voor invaller Amin Younes, die de laatste tien minuten mocht meedoen. "Hij maakte een verkwikkende indruk aan de linkerkant", zei de bondscoach over de Ajacied. Löw heeft keeper Marc-André ter Stegen voor de rest van het toernooi aangewezen als nummer één onder de lat.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner