26.06.2017 19:01

ADO Den Haag rekent nog op vertrek Havenaar

Trainer Fons Groenendijk van ADO Den Haag vreest dat uit zijn toch al dunne selectie binnenkort ook Mike Havenaar verdwijnt. De Japanse spits wil dolgraag terug naar het land waarin hij is geboren.

"Het is de wens van Mike om terug te gaan naar huis", zei technisch manager Jeffrey van As maandag voorafgaand aan de eerste training van het seizoen. "Voor hem voelt Japan als thuis, hoewel hij hier ook heel erg thuis is."

Havenaar was de afgelopen twee seizoenen met zijn doelpunten belangrijk voor de club uit Den Haag. In zijn eerste jaar in het geel-groen was hij zestien keer trefzeker, afgelopen seizoen maakte hij negen doelpunten. Het contract van Havenaar in Den Haag loopt nog een jaar door. Hij staat in de belangstelling van heel wat Aziatische clubs, waarvan Vissel Kobe het meest concreet is. "Het is nog niet helemaal zeker dat hij vertrekt, maar het is wel duidelijk dat de interesse serieus is", aldus Van As.

ADO Den Haag zit vanwege bestuurlijke en financiële perikelen in een lastige situatie, waarin het voor Van As heel moeilijk is om spelers aan te trekken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner