28.06.2017 08:00

Hattrickheld Saúl jaagt op doelpuntenrecord

Door 3 treffers van Saúl plaatste Spanje zich ten koste van Italië voor de finale van het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21. De middenvelder van Atlético Madrid is door zijn doelpunten topscorer van het toernooi.

Met 5 treffers houdt hij onder meer ploeggenoot Marco Asensio (3 doelpunten) achter zich. Mocht de talentvolle Spanjaard nog twee goals maken tegen Duitsland in de finale, dan evenaart hij het toernooi-record van voormalig PSV-aanvaller Marcus Berg. In 2009 maakte de aanvaller van Zweden 7 treffers, iets wat Vahid Halilhodžić namens Joegoslavië ook lukte in 1978.

Saúl heeft in ieder geval al vaker het net gevonden dan de vorige topscorer van het EK u21. De Tsjech Jan Kliment scoorde er twee seizoenen geleden 3 in totaal. Twee edities daarvoor in 2013 en 2011 kende het toernooi ook al een Spaanse topscorer. Destijds waren dat respectievelijke Morata en Adrián. Twee Nederlanders grepen ooit de titel voor de meeste doelpunten: in 2007 Maceo Rigters en in 2006 Klaas-Jan Huntelaar. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner