28.06.2017 19:50

KNVB weert meer beloften uit voetbalpiramde

Er komen geen nieuwe beloftenteams in de voetbalpiramide van Nederland. Dit heeft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, woensdagavond bekendgemaakt. Er was felle kritiek op de uitbreiding.

Clubs op de hogere amateurniveaus van Nederland kwamen woensdag bijeen en op die bijeenkomst stelde Van der Zee de ploegen uit de Tweede en Derde Divisie gerust. Er staat nog niets vast, maar het idee om nieuwe beloftenelftallen voor minimaal twee jaar te weren uit de voetbalpiramide ligt er in ieder geval. 

Amateurclubs zagen het niet zitten dat meer tweede elftallen van profclubs zich zouden voegen in de Tweede en Derde Divisie. Afgelopen seizoen was de vuurdoop van de voetbalpiramide, met diverse bevindingen. Zo werd Jong AZ in de Tweede Divisie met speels gemak kampioen, terwijl aan de onderkant juist twee beloftenploegen (Jong FC Twente en Jong Vitesse) degradeerden.

De beslissing van de KNVB komt als een hard gelach voor profclubs die na het eerste jaar van de nieuwe voetbalpiramide alsnog in wilden haken op het concept. Vanuit de Eredivisie waren onder andere Feyenoord, PEC Zwolle en sc Heerenveen geïnteresseerd in het inzetten van de beloftenelftallen. Momenteel zijn er vier tweede elftallen actief in de Jupiler League: Jong Ajax, Jong AZ, Jong FC Utrecht en Jong PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner