29.06.2017 21:27

Het heerlijke jaar van de 21-jarige Werner

Timo Werner beleeft het seizoen van zijn definitieve doorbraak in Duitsland. Niet alleen scoorde hij meer dan drie keer zoveel als in elk van zijn vorige seizoenen, ook bij het nationale elftal vindt de 21-jarige makkelijker het net.

In dienst van RB Leipzig was Werner afgelopen seizoen maar liefst 21 keer trefzeker in de Bundesliga. Daarmee eindigde de spits op de vierde plaats in het topscorersklassement, achter Pierre-Emerick Aubameyang (31, Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (30, Bayern München) en Anthony Modeste (25, 1. FC Köln). Werner verbeterde zijn eigen doelpuntenrecord ruim, tussen 2015 en 2016 scoorde hij 6 keer in dienst van VfB Stuttgart.

De goede prestaties van Werner in de binnenlandse competitie leverden hem een plek op bij het nationale elftal. Werner speelde al in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland, terwijl hij ook een kans kreeg in de vriendschappelijke interland tegen Engeland. Op de Confederations Cup maakte Werner zijn eerste goals. Tegen Kameroen besliste hij de wedstrijd met twee goals (3-1), terwijl hij in de halve finale ook trefzeker was tegen Mexico.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner