30.06.2017 20:08

'Ziyech keert terug als international Marokko'

Het lijkt er sterk op dat Hakim Ziyech voor een terugkeer bij het Marokkaanse elftal staat. De middenvelder van Ajax had vrijdag in Amsterdam een gesprek met bondscoach Hervé Renard en de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond Faouzi Lakjaa.

Via Instagram hintte Ziyech daarna dat hij terugkeert in het nationale team: "Guess who's back", zette hij op het sociale mediakanaal met daarachter een emoticon van de Marokkaanse vlag. De zaakwaarnemer van Ziyech, Mustapha Nakhli, bevestigde aan FOX Sports dat de lucht geklaard is na een "goed gesprek" met Renard en de bondsvoorzitter.

Renard nam de 24-jarige technicus niet op in zijn selectie voor de Afrika Cup in de afgelopen winter. Dat zette kwaad bloed bij Ziyech, die sindsdien weigert uit te komen voor de nationale ploeg. Renard riep Ziyech later wel op voor de Marokkaanse selectie voor wedstrijden tegen Oranje en Kameroen. De Ajacied ging echter niet in op die uitnodiging. Ziyech heeft negen interlands op zijn naam staan waarin hij vijf doelpunten maakte.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner