01.07.2017 12:15

Jubileum Van Polen: tien jaar speler van Zwolle

Bram van Polen blijkt een hondstrouwe voetballer. De verdediger van PEC Zwolle bereikte zaterdag 1 juli een zeldzame prestatie, door exact tien jaar in dienst van de Zwolse club te zijn. Uniek, daar hij momenteel de enige veldspeler van de Eredivisie is die tien jaar bij zijn club zit.

Als jeugdspeler maakte Van Polen de stap naar Vitesse, maar een debuut in de hoofdmacht bleef uit. De Harderwijker transfereerde vervolgens naar PEC Zwolle, waar hij binnen de kortste keren regelmatig werd opgesteld. Inmiddels is hij uitgegroeid tot boegbeeld en aanvoerder van die club. De cijfers van de jubilaris liegen er dan ook niet om:

  • Eredivisie-duels: 152
  • Jupiler League-duels: 122
  • KNVB beker-duels: 28

Hoogtepunten
Promotie
Met PEC Zwolle, destijds nog FC Zwolle, promoveerde Van Polen naar de Eredivisie. In het seizoen 2011/2012 werd de Overijsselse club kampioen van de Jupiler League. Het was de derde Eerste Divisie-titel voor Zwolle ooit in de geschiedenis. 

Bekerwinst
De promotie was een fantastisch moment, maar hét hoogtepunt van Van Polen is de bekerfinale tegen Ajax. Ondanks een sterke start van de Amsterdammers, liep Zwolle in de eerste helft nog uit naar een 4-1 voorsprong. Na de onderbreking wist Van Polen zichzelf nog op het wedstrijdformulier te zetten. Uiteindelijk vernederde Zwolle Ajax met 5-1.

Titel Johan Cruijff Schaal
In het seizoen erop kreeg Ajax de kans om zich te revancheren ten opzichte van Zwolle. Dat lukte echter niet, daar Zwolle ook in die wedstrijd de Amsterdammers de baas bleef. Door een doelpunt van Stef Nijland mocht Van Polen de schaal liften: 1-0.

Europees Voetbal
Door de bekerwinst mocht PEC Zwolle naar de Europa League. Een fantastische prestatie en een historisch moment voor de club. Lang konden Zwollenaren er echter niet van genieten, aangezien Sparta Praag over twee wedstrijden in de kwalificatieronde al te sterk was.

  • PEC Zwolle - Sparta Praag: 1-1
  • Sparta Praag - PEC Zwolle: 3-1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner