12.07.2017 19:30

Engelse jeugdteams presteren sterk deze zomer

Aanvoerder Lewis Cook (l.) en trainer Paul Simpson (r.) van Engeland u20 toont de wereldbeker aan de pers. (12-06-2017)
Aanvoerder Lewis Cook (l.) en trainer Paul Simpson (r.) van Engeland u20 toont de wereldbeker aan de pers. (12-06-2017)

Het nationale voetbalelftal van Engeland laat het al jaren afweten op eindtoernooien, maar de jeugdploegen presteren deze zomer ontzettend goed. Van de vijf toernooien werd steevast minstens de halve finale gehaald door de u17, u19, u20, u21 en de Toulon-ploeg.

Winst: WK u20 en Toulon
De Engelse ploeg met spelers onder de twintig jaar won het Wereldkampioenschap door de leeftijdsgenoten uit Venezuela in de finale met 0-1 te verslaan. Bij Engeland u20, waar ook voormalig Vitesse-speler Dominic Solanke basisspeler was, werd Dominic Calvert-Lewin matchwinner.

Het toernooi in Toulon is geen officieel FIFA-toernooi, maar wordt al 45 jaar georganiseerd en is flink prestigieuze aangelegenheid. Alleen spelers onder de 21 mogen hieraan meedoen. De Engelsen wonnen dit toernooi door na verlenging de strafschoppen beter te nemen dan Ivoorkust.

Finalisten: EK u17 en EK u19
Het EK u19 is nog in volle gang. Daarin won Engeland in de halve finale van Tsjechië met 0-1. De Engelsen kunnen dit toernooi ook winnen, maar dan moet het in de finale Portugal zien te verslaan. Het is de enige ploeg die in de poule drie wedstrijden wisten te winnen.

Penalty's werden het ook bij Spanje u17 - Engeland u17 op het Europees Kampioenschap, nadat het na de reguliere speeltijd en verlenging 2-2 stond. De jongelingen Rhian Brewster en Joel Latibeaudiere misten, waardoor de Spanjaarden met de winst aan de haal gingen.  

Halve finalist: EK u21
Ook op het EK u21 tegen Duitsland werden strafschoppen de Engelsen fataal. Southampton-speler Nathan Redmond miste de laatste strafschop, waardoor de halve finale het eindstation was voor Engeland. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner