12.07.2017 16:57

Navajo Bakboord passt de bal in duel met Engeland op het EK u19. (06-07-2017)

Het is Oranje u19 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van het EK in Georgië. In de halve eindstrijd was Portugal te sterk voor de ploeg van Maarten Stekelenburg: 1-0. Het bereiken van de halve finale was al uniek, maar de laatste halte voor de finale bleek er één te veel.

Toen het toernooi nog voor spelers onder de achttien jaar was, bereikte het Nederlands elftal in 1995 nog de halve finale. De talenten van Maarten Stekelenburg begon sterk aan het duel, maar kansen wist het niet te creëren. De 1-0 van Portugal kwam dan ook volledig uit het niets. Vooral Feyenoord-doelman Justin Bijlow zag er niet goed uit bij het schot van Benfica-speler Gedson Fernandes.

Portugal hield vervolgens de touwtjes in handen, maar Ché Nunnely kreeg in blessuretijd van de eerste helft nog een grote mogelijkheid. Oog in oog met doelman Diogo Costa schoot hij de bal tegen de benen van de Portugese sluitpost. In de tweede helft kon Oranje geen vuist meer maken. Vooral Ferdi Kadıoğlu speelde een matige wedstrijd. Ondanks de blunder van Bijlow, hield hij Jota een aantal keer van scoren af.