16.07.2017 13:06

Gastland EK verloor nooit openingswedstrijd

De Oranje Leeuwinnen spelen zondagavond de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap tegen Noorwegen. Een lastige opgave, want Nederland wist in 22 ontmoetingen slechts vier keer te winnen van de Noorse dames. Toch is er een kans op een overwinning, want het gastland verloor nog nooit een openingswedstrijd op een EK.

Voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal organiseert Nederland een eindtoernooi. Bij de mannen kwam dat al eens voor. Nederland was namelijk in 1988 de host van het Europees Kampioenschap, het toernooi wat door het thuisland zelf werd gewonnen. Traditioneel getrouw opent het gastland het eindtoernooi. Dat is dit jaar niet anders. Nederland trapt het toernooi om 18.00 uur af tegen Noorwegen. In ieder geval één statistiek spreekt in hun voordeel: nog nooit verloor het organiserende gastland een openingswedstrijd op een EK.

Nederland gaat het sowieso erg lastig krijgen tegen Noorwegen. Het onderlinge resultaat liegt er niet om. Nederland en Noorwegen namen het 22 keer eerder tegen elkaar op. De Noorse dames wonnen van die 22 wedstrijden 12 duels. 6 keer werd er gelijkgespeeld en Nederland wist slechts vier keer de overwinning over de streek te trekken. Dat was op 17 september 2014. Nederland won toen met 0-2 van de Noren tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner