16.07.2017 19:52

Oranje wint voor het eerst sinds 2009 op EK

Doelpunt Van der Sanden
Doelpunt Van der Sanden

Nederland heeft voor het eerst in bijna acht jaar weer een wedstrijd gewonnen op het Europees Kampioenschap. De Nederlandse Leeuwinnen wonnen de openingswedstrijd zondagmiddag verdiend met 1-0 van Noorwegen.

Voor de laatste overwinning van Oranje op een Europees Kampioenschap moeten we terug naar 3 september 2009. Nederland won in de groepsfase de openingswedstrijd van Oekraïne (0-2). Daarna werd er verloren van Finland, maar door de 2-1 overwinning op Denemarken plaatste Nederland zich voor de kwartfinale. Daarin wonnen de Leeuwinnen van Frankrijk, na een penaltyserie. Het was direct de laatste overwinning, want in de halve finale werd van Engeland verloren.

Vier jaar later wist Nederland geen overwinning te boeken. Tegen Duitsland werd gelijkgespeeld en van IJsland en Noorwegen werd er met 0-1 verloren, zodat het toernooi snel over was. Bijna acht jaar later heeft Nederland dan eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen op het EK. De ploeg van Sarina Wiegman was met 1-0 te sterk voor Noorwegen. Shanice van de Sanden kopte Nederland in de 67ste minuut na een voorzet van Lieke Martens op voorsprong en gaf dat niet meer weg.  

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner