17.07.2017 19:30

Herhaling Olympische finale op programma WEURO

Om 20.45 uur neemt topfavoriet Duitsland het op tegen Zweden in groep B. Een jaar geleden was dit affiche nog de finale op de Olympische Spelen. Destijds waren de Duitsers te sterk met 2-1. Een eigen doelpunt van Linda Sembrant deed Zweden toen de das om.

Achtvoudig Europees Kampioen Duitsland is ook dit toernooi de grote favoriet. Dat bewezen de Duitse dames ook op weg naar het EK. De Duitsers wisten in hun acht kwalificatiewedstrijden 35 keer het net te vinden en de vrouwen kregen geen enkel doelpunt tegen. Indrukwekkende cijfers van de nummer twee op de FIFA-ranking.

Tegenstander Zweden is op de negende plaats terug te vinden op de FIFA-ranking. De Zweedse dames wisten in 1984 de Europese titel te pakken. Sindsdien bleef succes op een eindtoernooi uit. In Nederland hoopt Zweden weer een gooi te doen naar de Europese titel. En daar wacht direct in de eerste groepswedstrijd topfavoriet Duitsland, de tegenstander die Zweden vier jaar geleden in de halve finale uit het EK knikkerde.

De statistieken spreken in het nadeel van de Zweedse vrouwen. Van de 26 ontmoetingen tegen Duitsland gingen er 19 verloren. Zevenmaal wist Zweden te winnen en nog nooit eindigde een ontmoeting tussen beide landen in een gelijkspel. Eén keer eerder was Duitsland-Zweden de openingswedstrijd voor beide landen op een EK. In 2001 wist Duitsland zowel de groepswedstrijd als de latere finale tegen Zweden de winst te pakken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner