18.07.2017 19:56

Oostenrijk wint nipt van buurland Zwitserland

Nina Burger viert feest na het gemaakte doelpunt
Nina Burger viert feest na het gemaakte doelpunt

Oostenrijk heeft dinsdagavond met een kleine overwinning de eerste punten uit groep C gepakt. Dankzij een doelpunt van Oostenrijks topscorer Nina Burger won Oostenrijk de wedstrijd van buurland Zwitserland.

Door de felle manier waarop Oostenrijk de wedstrijd begon, wist Zwitserland het eerste kwartier de medespeelsters niet vaak te vinden. Deze onnauwkeurigheid in de passing gaf Oostenrijk de mogelijkheid om een paar keer het vijandige doel op te zoeken. Het eerste resultaat hiervan was het doelpunt na 15 minuten te hebben gespeeld. Na een paar korte combinaties zette Sarah Zadrazil topspits Nina Burger in stelling voor het doel. Zonder na te denken schoot laatstgenoemde de bal in de korte hoek en tekende Burger alweer voor het 33e doelpunt in haar interlandcarrière. 

Gedurende de eerste helft nam Oostenrijk enigszins gas terug wat betreft druk zetten. Zwitserland kwam zo na 35 minuten spelen wat vaker op de helft van de tegenstander maar grote doelpogingen bleven de eerste helft uit.

De tweede helft probeerde Oostenrijk dezelfde druk uit te voeren. De Zwitserse speelsters stonden echter iets beter opgesteld waardoor grote kansen aan de kant van Oostenrijk uitbleven. De Zwitserse ploeg kreeg wel een paar mogelijkheden. Een van de kansen was een hoekschop die door Rahel Kiwic keihard in de handen van de keepster werd gekopt. Deze zelfde Kiwic had later weer een hoofdrol maar dan op een negatieve manier. De verdedigster moest aan de noodrem trekken om een grotere achterstand te voorkomen. Het resultaat was een geheel terechte rode kaart waardoor een comeback van Zwitserland steeds minder waarschijnlijk leek.

Beide ploegen konden de overige kleine kansen die het kreeg niet afmaken. Oostenrijk verdedigde namelijk goed en Zwitserland was met een speelster minder tevens niet in staat een doelpunt te maken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner