19.07.2017 18:58

VIDEO: Premier League-spitsen al trefzeker

Romelu Lukaku legt aan voor zijn eerste doelpunt in dienst van Manchester United. (17-07-2017)
Romelu Lukaku legt aan voor zijn eerste doelpunt in dienst van Manchester United. (17-07-2017)

In de Engelse Premier League zijn er al flinke wijzigingen in de voorhoedes van de topclubs. Er werd met geld gesmeten, maar deze spitsen vonden al snel het net in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Romelu Lukaku (Manchester United)
De duurste transfer was de overgang van Lukaku van Everton naar Manchester United. The Toffees ontvingen 85 miljoen euro voor de Belg. De 24-jarige Lukaku scoorde al meteen voor United tegen Salt Lake City.

Vorig seizoen: 25 goals (Everton)

Alexander Lacazette (Arsenal)
Arsenal trok flink de portemonnee voor Lacazette: 53 miljoen euro werd overgemaakt naar Olympique Lyon. De Fransman ging mee naar Australië voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen en was tijdens zijn officieuze debuut meteen trefzeker. Met deze goal gaf hij al snel zijn visitekaartje af.

Vorig seizoen: 28 goals (Olympique Lyon)

Wayne Rooney (Everton)
Bij de transfer van Lukaku naar Manchester United werd een deal geregeld voor Rooney om de omgekeerde weg te bewandelen. De 29-jarige Rooney debuteerde voor Everton in het betaalde voetbal, waarna hij bij Manchester United zich kroonde tot all-time topscorer. Er was echter steeds minder speeltijd vrijgemaakt voor Rooney, waarna hij koos om weer terug te keren naar zijn jeugdliefde. Zijn rentree was in stijl, met een geweldig doelpunt:

Vorig seizoen: 5 goals (Manchester United)

Mohamed Salah (Liverpool)
De dynamische aanvalslinie van Liverpool moet met de razendsnelle Salah meer vorm krijgen. De Egyptenaar werd voor 42 miljoen euro overgenomen van AS Roma. Bij zijn eerste wedstrijd voor The Reds was hij meteen trefzeker.

Vorig seizoen: 15 goals (AS Roma)

Dominic Solanke (Liverpool)
Tussen de miljoenentransfers zit er ook een koopje: Solanke ging transfervrij van Chelsea naar Liverpool. De voormalig spits van Vitesse scoorde tegen Frank de Boer's Crystal Palace. Met een schuiver in de verre hoek had hij zijn eerste doelpunt voor Liverpool al snel te pakken.

Vorig seizoen: 2 goals (Chelsea O23)

Een overzicht met alle transfers van de Engelse Premier League!

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner