19.07.2017 19:51

Portugal verliest wederom van Spanje: 2-0

Spanje kende geen enkel probleem om buurland Portugal van zich af te schudden. Voor rust werd het verschil gemaakt door de Spaanse vrouwen. Zo blijft de negatieve reeks voor Portugal overeind. Nog nooit wist Portugal te winnen van Spanje en ook op WEURO 2017 lukt het niet: 2-0.

In de kwalificatiewedstrijden zaten Spanje en Portugal ook al bij elkaar in de poule. Toen waren de Spaanse vrouwen tweemaal te sterk voor hun buurland (1-4 en 2-0 winst). Ook op het EK heeft Portugal geen antwoord gevonden op het hoge Spaanse tempo. De Portugese tactiek om de boel achterin dicht te spijkeren ging halverwege de eerste helft al de prullenbak in. Vicky Losada kon van dichtbij de bal binnen schieten. Na de verdiende Spaanse voorsprong bleef de druk op Portugal groot. Nog voor rust verdubbelde Andrea Sampedro de voorsprong.

Het was na rust voor Portugal de taak om de schade beperkt te houden. Het Spaanse vrouwenelftal heeft zich op weg naar het EK namelijk ontpopt tot doelpuntenmachine. Zo wisten de Spanjaarden het meest te scoren in hun acht kwalificatiewedstrijden en ging de uitzwaaiwedstrijd tegen België, ook op het EK aanwezig, met 7-0 gewonnen.

In de tweede helft viel er nog weinig te beleven in Doetinchem. De Portugese vrouwen parkeerden de bus voor het doel van Patricia Morias. Daar leek Spanje geen problemen mee te hebben. Het tempo ging omlaag en Spanje kon de bal rustig rond tikken. Zo was een sterke eerste helft genoeg voor Spanje om de winst binnen te halen in deze burenruzie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner