19.07.2017 22:36

Engeland overklast debuterend Schotland

Jodie Taylor (m.) kan juichen na haar doelpunt voor Engeland. Ploeggenoot Ellen White (r.) juicht mee, terwijl de Schotse doelvrouw Gemma Fay (l.) verslagen achterblijft. (19-07-2017)

Engeland heeft woensdagavond haar noorderburen met 6-0 ingemaakt. De debutant op het toernooi kreeg geen vat op de wedstrijd en kreeg, zonder zelf iets waar te kunnen maken, zes doelpunten om de oren.

Engeland had in de eerste fase van de wedstrijd de overhand. Nadat Schotland eenmalig een waarschuwing ontving toen Jodie Taylor de diepte in ging, had de ploeg ook de tweede maal de verdediging niet in orde. Waar Taylor een paar centimeter te kort kwam een minuut eerder, had de aanvalster deze keer meer tijd en ruimte. Oog in oog met de keepster zocht zij een hoek uit, om daarna de bal in die hoek te schuiven.

Schotland was in het begin niet veel minder en was ook vaak aan de bal. Grote kansen bleven uit door het gebrek aan nauwkeurigheid in de laatste fase van het spel. Engeland daarentegen kwam wel tot aan het strafschopgebied en versierde daar in de 26e minuut een vrije trap. De voorzet van Jordan Nobbs werd eerst nog van de lijn gehaald, om daarna toch nog door Jodie Taylor afgemaakt te worden. De bal belandde voor de voeten van de doelpuntenmachine en kreeg teveel tijd om nog te falen van die afstand.

Engeland was de eerste helft nog niet klaar met doelpunten maken. Het publiek merkte dat de Engelse ploeg op zoek was naar doelpunten. Een van de afstandsschoten knalde terug van de lat en voor de voeten van Ellen White. White had hierdoor alle tijd en ruimte om de bal simpel in het doel te schieten en een 3-0 ruststand op het scorebord te zetten.

De tweede helft verliep niet heel anders. Jodie Taylor was op zoek naar haar hattrick en hoefde niet lang te wachten voordat zij deze maakte. Weer werd de spits in de diepte gestuurd en kon zij haar mooiste doelpunt van de avond maken. De keepster kwam tevergeefs uit, waarna Taylor de bal heel simpel over haar heen kon lobben.

Jordan Nobbs, die een dijk van een wedstrijd speelde, kreeg ook nog een doelpunt achter haar naam. De 24-jarige kreeg de afvallende bal voor haar voeten en zette direct een volley in. De strakke bal vloog feilloos buiten het bereik van de keepster in de kruising.

Ten slotte zette invalster Toni Duggan de eindstand op het scorebord: 6-0. Vanuit de hoekschop werd de bal in haar richting gekopt. Duggan hoefde de bal maar licht te toucheren, waarna de keepster kansloos was. Zonder af te trappen vond de scheidsrechter het genoeg en toonde het genade aan de Schotse ploeg door af te fluiten.