19.07.2017 22:46

Engelse Taylor aan kop topscorersklassement

Jodie Taylor legt aan voor het openingsdoelpunt van Engeland-Schotland! (19-07-2017)

De eerste speelronde van het EK zit erop. Nederland en Noorwegen openden zondagavond het toernooi, waarna Engeland en Schotland met de burenruzie de eerste speelronde beëindigden. Jodie Taylor maakte de meeste doelpunten: 3.

Het eerste doelpunt van het EK kwam op naam van de Nederlandse Shanice van de Sanden. Zij kopte Nederland naar de 1-0 overwinning op Noorwegen in de openingswedstrijd. Diezelfde avond werd de andere groepswedstrijd in de poule van de OranjeLeeuwinnen, Denemarken-België, ook 1-0. Sanne Troelsgaard-Nielsen maakte namens Denemarken de winnende.

In de wedstrijden die volgden kwamen Amanda Sampedro en Vicky Losada (Spanje), Nina Burger (Oostenrijk), Elena Danilova en Elena Morozova (Rusland), Ilaria Mauro (Italië), Eugénie Le Sommer (Frankrijk), Ellen White, Toni Duggan en Jordan Nobbs (Engeland) ook allen tot 1 doelpunt. Daar kwam Taylor al snel bovenuit. Zij had maar 26 minuten nodig om 2 keer te scoren, waardoor zij zich al bovenaan het topscorersklassement schoot. En na rust zorgde ze met een subtiele lob zelfs voor een hattrick. Taylor is de overtuigende topscorer van de eerste speelronde van het EK: 3 goals.