20.07.2017 18:45

VIDEO: Statistieken Ajax-doelwit Richarlison

Ajax zou de twintigjarige Richarlison naar Amsterdam willen halen. De Braziliaanse aanvaller staat onder contract bij Fluminense RJ, maar ongeveer twaalf miljoen euro moet genoeg zijn om zijn contract (2020) af te kopen.

Richarlison kan op alle drie de posities in de voorhoede spelen en hij is tweebenig. De veelzijdige aanvaller staat al een jaar bij Ajax op de radar. Bij een transfer haalt Ajax binnen een jaar tijd al een tweede Braziliaan naar de club. David Neres kwam in de winterstop van vorig seizoen. Een vaste basisplaats wist Neres nog niet te veroveren.

Net als Neres is Richarlison nog erg onervaren in de Braziliaanse competitie. Waar Neres al na 8 competitiewedstrijden werd gekocht, staat voor Richarlison de teller op 42 wedstrijden op het hoogste niveau: 39 in de Série A (8 goals) en 3 in de Copa Sudamericana (2 goals).

Makkelijk scouten voor Ajax
Er lijkt dus een nieuwe Braziliaan naar Ajax te komen. Neres kwam van São Paulo FC, terwijl Richarlison van Fluminense komt. Beide aanvallers stonden al eens tegenover elkaar. 18 oktober 2016, ongeveer drie maanden voordat Neres bij Ajax tekende, stond Richarlison in de basis bij de wedstrijd tussen beide ploegen. Na een uur voetballen kwam ook Neres in het veld. Nadat Neres was ingevallen boog São Paulo de wedstrijd volledig om van een 1-0 achterstand naar een 1-2 overwinning.

De beelden
Maak kennis met Richarlison:
 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner