20.07.2017 21:23

VIDEO: Wereldgoal helpt Utrecht ronde verder

Sean Klaiber (l.) heeft met een prachtige volley FC Utrecht op voorsprong geschoten. Simon Makienok (r.) wil het feestje met hem meevieren. (20-07-2017)
Sean Klaiber (l.) heeft met een prachtige volley FC Utrecht op voorsprong geschoten. Simon Makienok (r.) wil het feestje met hem meevieren. (20-07-2017)

FC Utrecht heeft de tweede ronde van de Europa League-kwalificatie overleefd. Valletta FC werd, mede dankzij een geweldig doelpunt van Sean Klaiber, met 3-1 verslagen. Na de 0-0 op Malta was dat ruim voldoende voor Utrecht.

De Europese thuiswedstrijd van Utrecht was niet in de eigen Galgenwaard, maar in Waalwijk. Door het EK vrouwenvoetbal in Nederland, moest de ploeg van trainer Erik ten Hag uitwijken naar een ander stadion. In het nieuwe stadion wende Utrecht al snel, want na 18 minuten kwam het al op voorsprong. Een weergaloze volley van Klaiber betekende het openingsdoelpunt.

In de tweede helft werd via goals van Willem Janssen en Zakaria Labyad de wedstrijd in het slot gegooid. En die goals waren hard nodig, want Valletta maakte in de slotfase nog het uitdoelpunt. Het doelpunt van Santiago Malano zorgde er echter niet voor dat de zege van Utrecht in gevaar kwam.

Als winnaar van de Nederlands play-offs is succes allesbehalve gegarandeerd, maar Utrecht is er tenminste in geslaagd om een ronde door te komen. FC Utrecht is de eerste ploeg sinds Vitesse in 2012 die de tweede ronde overleefd. Na de zege op Valletta gaan de Domstedelingen door naar de derde ronde, wat de laatste horde is op weg naar de groepsfase van de Europa League. Ook PSV komt in die derde ronde in actie.

De mogelijke tegenstanders van Utrecht en PSV zijn ook bekend geworden. De tegenstander van PSV komt uit het tweeluik tussen NK Osijek en FC Luzern. NK Osijek kwam als winnaar uit de strijd. De heenwedstrijd werd met 2-0 gewonnen en in de return werd een belangrijk doelpunt gemaakt: 2-1 nederlaag, maar wel een ronde verder.

De tegenstander van FC Utrecht wordt Lech Poznań of FK Haugesund, maar die wedstrijd is nog bezig.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner