21.07.2017 19:50

Zweden wint eenvoudig van zwakkere Russinnen

Zweden heeft vrijdagavond met gemak de wedstrijd tegen Rusland gewonnen. De slecht spelende ploeg van Rusland was geen drempel voor Zweden en werd met 2-0 verslagen. Doelpunten aan de kant van Zweden kwamen van Lotta Schelin en Stina Blackstenius.

In de eerste twintig minuten was Zweden Rusland gelijk al de baas. De Russinnen vond geen manier om de bal uit het eigen strafschopgebied te houden en Zweden bleef op die manier maar aanvallen. Na verschillende hoekschoppen en inworpen langs het doel was het een vrije trap waar het eerste doelpunt uitviel. Vanaf de middellijn werd de bal hoog voor het doel geworpen met de kennis dat keepster Tatyana Shcherbak niet sterk is in de lucht. Ook ditmaal vloog Shcherbak onder de bal door waardoor topscorer Lotta Schelin de bal in een leeg doel kon koppen.

De tweede helft had dezelfde verhouding als de eerste helft. Zweden was beter en Rusland kon de bal maar niet meer dan drie keer naar een ploeggenoot spelen. Binnen tien minuten na rust was de wedstrijd al gespeeld. Stina Blackstenius ging een paar tegenstanders voorbij waarna zij oog in oog met de keepster kwam. Blackstenius kon nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze richting het open doel rolde. Ook de Russische verdedigster die in kwam glijden kon de bal niet meer voor de lijn stoppen.

Verder maakte Rusland weinig aanstalten om nog een doelpunt te maken. De enkele counters waar het land op loerde werden niet goed uitgespeeld en meerdere overtal situaties liepen op een dood eind.