22.07.2017 09:01

De meest teleurstellende aankopen van de PL

Elk jaar arriveren er vedettes en jonge talenten (voor heel veel geld) in de Premier League. Een groot deel van deze groep slaagt, maar een klein deel faalt ook hopeloos. In deze lijst de mislukte spelers die in de zomer van 2016 werden gehaald.

Álvaro Arbeloa (West Ham United)
Met een schat aan ervaring bij Real Madrid en Liverpool FC leek Arbeloa een zekerheidje te worden in de verdediging bij West Ham United. Niets bleek minder waar. De Spanjaard verguisde op de bank en is na dit teleurstellende seizoen gestopt met voetballen.

Borja Bastón (Swansea City)
De talentvolle aanvaller kwam voor maar liefst €18.000.000 over van Atlético Madrid, maar imponeren deed hij nooit in zijn eerste seizoen. In het aankomende seizoen wordt hij door de club uit Wales verhuurd aan het Spaanse Málaga CF. 

Viktor Fischer (Middlesbrough)
Bij Ajax maakte Fischer furore, maar zijn ontwikkeling stagneerde. De vleugelaanvaller maakte de stap naar de Premier League, maar na een zeer teleurstellend seizoen voor Middlesbrough werd hij deze transferperiode alweer van de hand gedaan. Bij 1. FSV Mainz 05 gaat de voormalig Ajacied nu zijn geluk proberen te beproeven. 

Bartosz Kapustka (Leicester City)
Na een zeer sterk Europees Kampioenschap, zat half Europa (onder meer ook Ajax) achter de vleugelaanvaller aan. Kapustka verruilde Cracovia Kraków echter voor Leicester City. Daar had iedereen goede hoop, maar zijn belofte maakte hij niet waar. Nog altijd moet hij zijn debuut maken voor de kampioen van 2015/2016. Aankomend seizoen speelt hij op huurbasis voor het Duitse SC Freiburg.

  • Premier League-duels: -

Nolito (Manchester City)
De destijds 29-jarige vleugelaanvaller transfereerde vorig seizoen voor €18.000.000 van Celta de Vigo naar Manchester City. Onder Pep Guardiola leek hij speeltijd te krijgen, maar dat liep echter anders. Deze transferperiode is hij, met €9.000.000 euro verlies, verkocht aan Sevilla FC. 

Lucas Pérez (Arsenal FC)
De spits maakte vorig seizoen de overstap van Deportivo La Coruña naar Londen voor maar liefst €20.000.000. Met de minieme inbreng die de Spanjaard had, kan je stellen dat hij dit bedrag absoluut niet waard was. Mogelijk krijgt hij dit seizoen meer kansen van trainer Arsène Wenger.

Simone Zaza (West Ham United)
De overgang van Italiaanse aanvaller van Juventus naar West Ham United betrof geen definitieve transfer. Echter, de Londense club betaalde toch een huursom van €5.000.000. Na een half seizoen werd hij weer teruggestuurd naar Turijn, na een matig eerste seizoenshelft. Juventus verhuurde hem direct weer door aan Valencia CF, dat hem deze zomer definitief overnam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner