22.07.2017 22:35

Oostenrijkse verdediging houdt stand tegen Frankrijk

Het doelpunt van Lisa Makas dat Oostenrijk op 0-1 voorsprong zette.

Oostenrijk heeft zaterdagavond een punt gered tegen Frankrijk: 1-1. In de wedstrijd, waar Frankrijk vooral veel balbezit had op de helft van de Oostenrijkers, wist Oostenrijk eenmaal een doelpunt te maken. Frankrijk kwam niet succesvol door de verdediging en bleef steken op eenzelfde aantal als een doelpunt.

Oostenrijk wist de vele aanvallen van Franse kant goed tegen te houden en verraste vriend en vijand toen het na 27 minuten spelen zelfs op 0-1 voorsprong kwam. Met een beetje geluk bleef de bal onder de Oostenrijkse Lisa Makas liggen, waarna ze besloot uit te halen. Vanaf een meter of vijftien plaatste ze de bal met een mooi schot in de linkerhoek van het doel.

Direct daarna was het weer Frankrijk dat telkens op de helft van de tegenstander de bal rondspeelde. Dominik Thalhammer had de Oostenrijkse verdediging goed neergezet want Amandine Henry en ploeggenoten wisten verder in de eerste helft geen doorgang naar het doel te creëren.

Frankrijk vond in de tweede helft pas een gaatje in de Oostenrijkse verdediging. Bij de hoekschop van de Fransen torende Amandine Henry boven de verdediging uit waardoor ze de bal in kon koppen. Doelvrouw Manuela Zinsberger kon niet op tijd bij de bal komen en zag de gelijkmaker een feit worden.

De Franse speelsters klopten gedurende de tweede helft vaker aan de deur van de Oostenrijkse ploeg. Het rondpassen bij Frankrijk ging echter op een te laag tempo om wel een grote kans te creëren. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde favoriet Frankrijk het door alles op alles te spelen maar grote kansen bleven uit. Met nog een wedstrijd te gaan in de groep, blijft het spannend voor de nationale ploegen van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.