23.07.2017 15:15

Twee EK-debutanten strijden voor laatste kans

Schotland en Portugal nemen het zondagavond tegen elkaar op. Hun EK-debuut verliep niet voorspoedig. Portugal kreeg klop van Spanje (2-0 verlies) en Schotland leed een ruime nederlaag tegen buurland Engeland (6-0 verlies). Wie van de twee houdt hun EK-droom in leven?

Al zeven keer eerder speelden Schotland en Portugal tegen elkaar. En de resultaten in het verleden spreken licht in het voordeel van de Schotse vrouwen. Driemaal wist Schotland Portugal te verslaan. Twee keer was Portugal te sterk en twee keer eindigde dit duel in een gelijkspel. De laatste ontmoeting was een vriendschappelijk duel in 2014. Toen was het na negentig minuten 1-1. Ook kijkend naar de FIFA-ranking staat Schotland er beter voor. De Schotse vrouwen staan op een 21ste plek waar Portugal pas op de 38ste plaats is terug te vinden. Geen enkel land op dit EK staat zo laag op de FIFA-ranking als Portugal.

De statistieken spreken wellicht in het voordeel van Schotland, maar de Schotse ploeg kampt met vele blessures. Zo raakten twee belangrijke spelers, Kim Little en Jennifer Beattie, geblesseerd in de voorbereiding. En kon er ook een streep door de namen van Emma Mitchell and Lizzie Arnot. En nog meer rampspoed volgde tegen Engeland toen Jane Ross met een schouderblessure van het veld moest. De aanvalster was de gedeeld topscorer in de EK-kwalificatie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner