27.07.2017 09:00

De Verenigde Staten hebben donderdagnacht met 2-1 gewonnen in de Gold Cup-finale van Jamaica. Het gastland mocht zodoende voor de zesde keer de beker van het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika liften.

Voormalig AZ-speler Jozy Altidore opende namens de Verenigde Staten vlak voor rust de score met een fenomenale vrije trap. Die voorsprong hield niet lang stand, toen Je-Vaughn Watson in minuut 50 de stand gelijktrok. Uiteindelijk konden de uitzinnige fans van het Levi's Stadium (Santa Clara) alsnog juichen toen Jordan Morris een paar minuten voor tijd de winnende maakte: 2-1.

Door de eindzege van de Verenigde Staten nadert dat land Mexico, dat nog altijd recordhouder is op de Gold Cup. De Mexicanen wonnen het toernooi zeven keer. Buiten Amerika en Mexico won slechts één ander land het toernooi eerder. In 2000 werd Canada verrassend de winnaar van de Gold Cup.