27.07.2017 22:38

Schotse vrouwen komen één doelpunt te kort

Schotland kwam heel dichtbij het wonder, maar de strijdvaardige Schotten kwamen uiteindelijk één doelpunt te kort tegen Spanje. Zo pakte Schotland weliswaar de winst tegen Spanje, maar gaat Spanje door naar de kwartfinale: 1-0.

Schotland wist wat het te doen stond. Na twee nederlagen op een rij moesten de Schotse vrouwen zorgen voor een wonder. Zelf met twee doelpunten verschil van Spanje winnen en hopen op een Engelse zege. Een lastig karwei, aangezien de Schotse vrouwen nog nooit wisten te winnen van Spanje. De Schotse vrouwen kwam fel uit de startblokken, maar konden dit spel niet vasthouden.

Spanje trok het initiatief steeds meer naar zich toe. Met het nodige kunst- vliegwerk kon keepster Gemma Fay, in wedstrijd 203 voor de Schotse vrouwenploeg, haar doel schoon houden in de eerste helft. Desondanks leek het Spaanse goal in de lucht te hangen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een lange bal werd door keepster Paños slechts half weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Caroline Weir en de Schot bracht haar team vlak voor rust de voorsprong.

In de tweede helft was de spanning voelbaar. Schotland had nog één doelpunt nodig en Leanne Crichton had de 2-0 op haar schoen, maar ze mikte over. Spanje moest scoren om de kwartfinale in eigen hand te houden. Bondscoach Jorge Vilda bleef aanvallend wisselen en de Spaanse vrouwen werden ook gevaarlijk, maar de lat, paal en doelvrouw Fay en Ifeoma Dieke op de lijn waren een obstakel.

Zo tikten de minuten weg en knokten beide ploegen voor die kwartfinale. Spanje bleef de bovenliggende partij en creëerden vele mogelijkheden, maar de bal leek er niet in te willen. Schotland moest ook nog scoren, maar de Schotten waren te druk met tegenhouden. Lisa Evans probeerde het nog, maar door bleef het bij.

De Spanjaarden hebben net als Portugal en Schotland drie punten behaald, maar de Spaanse dames hebben een beter doelsaldo. Dus gaat Spanje door naar de kwartfinale, waar Oostenrijk zondag wacht.