29.07.2017 19:50

Nederland stuurt ervaren Zweden naar huis

Nederland heeft het ervaren Zweden met een 2-0 overwinning naar huis gestuurd. Ondanks de felle overtredingen van Zweden was het Oranje dat veel meer duels wist te winnen en zo de wedstrijd naar haar hand kon zetten.

In de eerste vijf minuten was het Zweden dat de Nederlandse speelsters verraste. Maar na vijf minuten ontketende de Nederlandse speelsters en was Zweden de eerste helft nergens meer te bekennen. Na veel korte combinaties moest Zweden de achtste overtreding inzetten om Nederland te stoppen. De vrije trap, op de lijn van het strafschopgebied van Zweden, werd genomen door Lieke Martens. De vleugelaanvalster schoot de bal hard en laag in de hoek van de keepster waardoor Nederland op een 1-0 voorsprong kwam.

Na de rust waren de eerste minuten weer voor Zweden maar toen het Nederlandse publiek op De Vijverberg eenmaal achter haar land ging staan, kon Nederland uit de problemen komen. In de 64e minuut was het een prachtige steekpass van Lieke Martens waardoor Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema samen voor de Zweedse keepster kwamen te staan. Van de Sanden deed wat zij moest doen en legde de bal opzij waardoor Miedema kon haar welverdiende doelpunt maken.