30.07.2017 13:56

Denemarken kopt favoriet Duitsland naar huis

Het dameselftal van Denemarken heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de halve finale van het EK. In Rotterdam rekende de ploeg van bondscoach Nils Nielsen af met recordkampioen Duitsland: 1-2.

De wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken stond eigenlijk voor zaterdagavond (20:45 uur) op het programma, maar werd vanwege het slechte weer afgelast. Door de vele regen was het veld op het Kasteel onbespeelbaar geworden en moest wordt uitgeweken naar zondagmiddag (12:00 uur). Daar lag Duitsland niet wakker van aangezien zij als topfavoriet gebaat zijn bij een goede grasmat. De Duitse dames wonnen het toernooi al acht keer en zijn tevens titelhouder.

Nog voordat de Duitse en Deense fans hun plekje hadden gevonden, stond Duitsland al op voorsprong. Een onschuldig schot van Isabel Kerschowski werd door doelvrouw Stina Petersen totaal verkeerd ingeschat en belandde in het doel: 1-0. De Duitsers namen het heft vervolgens stevig in handen en waren via onder meer Dzsenifer Marozsán gevaarlijk met afstandsschoten. Denemarken kon daar weinig tegenover stellen, maar werd door Duitsland enigszins in het zadel geholpen. Enkele onoplettendheden in de Duitse defensie werden echter niet bestraft door Denemarken.

Denemarken liet het in de tweede helft niet zitten bij de achterstand en schoten uit de startblokken. Binnen vijf minuten was het dan ook gelijk op het Kasteel. Nadia Nadim was alert na een van richting veranderde voorzet en knikte bij de tweede paal binnen: 1-1. Duitsland kreeg een zichtbare tik en mocht van geluk spreken dat Katrine Veje en Pernille Harder de Denen niet op voorsprong schoten. Linda Dallmann leek de enige Duitse speelster die wel wakker was en zij vond keepster Petersen op haar weg. Aan de overkant kreeg Duitsland vervolgens de rekening gepresenteerd. Theresa Nielsen kopte in de 83e minuut raak na een voorzet van Frederikke Thøgersen en dompelde de Duitse dames in rouw.

Zondagavond staan de andere twee kwartfinales op het programma. De winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Spanje (18:00 uur) wordt de volgende tegenstander van Denemarken in Breda. Nederland neemt het in Enschede op tegen Engeland of Frankrijk (20:45 uur).

Door: Bob van Dijk
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner