03.08.2017 21:45

De voorgangers van Neymar door de jaren heen

Neymar heeft het transferrecord verpulverd met zijn overgang van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Bij de transfer is €222 miljoen gemoeid, een verdubbeling van het record. Een overzicht van recordtransfers de laatste jaren:

Ronaldo: PSV --> FC Barcelona (19,5 miljoen)
PSV had in 1996 de eer om de duurste speler ooit te verkopen. Luis Nazário de Lima vertrok na 46 wedstrijden (42 doelpunten) naar Barcelona. De Catalanen betaalden een recordbedrag en hadden één seizoen heel veel plezier van de spits. Ronaldo scoorde erop los, maar vertrok al snel.

  • 1 seizoen: 49 wedstrijden - 47 doelpunten

Denilson: São Paulo FC --> Real Betis (34 miljoen)
 
Het record van Ronaldo bleef twee jaar lang in de boeken, tot een volgende Braziliaan het overnam. Denilson vertrok van São Paulo naar Real Betis, maar was niet succesvol in Spanje. In 1998 kwam hij naar de Primera Division, in 2000 degradeerde Real Betis. Denilson de Oliveira Araújo bleef nog tot 2005 bij Real Betis, waarna hij zijn carrière bij Girondins Bordeaux, Al Nassr, FC Dallas, SE Palmeiras, Itumbiara EC en Xi Mang Hai Phong vervolgde. Geen glorieuze carrière voor een recordtransfer.

  • 7 seizoenen: 185 wedstrijden - 14 doelpunten

Luís Figo: FC Barcelona --> Real Madrid (58 miljoen)
De gevoeligste recordtransfer kwam op naam van Figo. De Portugees vertrok in 2000 voor 58,5 miljoen euro naar aartsrivaal Real Madrid. Toen hij terugkeerde in Camp Nou met De Koninklijke, kwam er een varkenshoofd zijn kant op vanaf de tribunes. Real Madrid had wel veel plezier van de recordtransfer. De Portugees speelde 5 seizoenen in de hoofdstad.

  • 5 seizoenen: 245 wedstrijden - 57 doelpunten

Zinédine Zidane: Juventus --> Real Madrid (73 miljoen)
De huidige trainer van Real Madrid in 2011 de duurste speler van de wereld. Voor ongeveer 73 miljoen euro verliet de Fransman Italië voor een contract bij Real Madrid. Zidane werd een groot succes in Spanje. Hij speelde 5 seizoenen in Madrid en sloot daar ook zijn carrière af, met een gewonnen kampioenschap, Champions League, Europese Supercup en Wereldbeker achter zijn naam.

  • 5 seizoenen: 227 wedstrijden - 49 doelpunten

Cristiano Ronaldo: Manchester United --> Real Madrid (94 miljoen)
Voor de derde maal op rij ging de recordtransfer naar Real Madrid. Cristiano Ronaldo vertrok in 2009 naar Spanje en de rest is geschiedenis. De Portugese aanvaller won drie keer de Champions League, twee keer het WK voor clubs, twee Europese Supercups en twee kampioenschappen met Real Madrid. Daarbij maakte hij een duizelingwekkend aantal doelpunten, wat hem drie keer de titel 'Beste voetballer van de wereld' opleverde. Ronaldo maakte meer doelpunten dan dat hij wedstrijden speelden.

  • 8 seizoenen: 394 wedstrijden - 407 doelpunten

Gareth Bale: Tottenham Hotspur --> Real Madrid (100 miljoen)
En opnieuw ging de recordtransfer naar Real Madrid. In 2013 ging Bale van Engeland naar Spanje, maar hij heeft zijn prijskaartje nog niet waar kunnen maken. Mede door blessures speelde hij in vier seizoenen tijd pas honderd wedstrijden voor Real Madrid. In die tijd wist hij wel al drie Champions League's te veroveren, waarin hij in 2014 zelfs nog een belangrijke goal maakte in de finale.

  • 4 seizoenen: 150 wedstrijden - 67 doelpunten

Paul Pogba: Juventus --> Manchester United (105 miljoen)
In 2016 ging de duurste transfer een keertje niet naar Real Madrid, maar naar Manchester United. Paul Pogba verliet die club in 2012 transfervrij, om vervolgens vier jaar later als duurste speler ooit te worden teruggekocht. Bij Juventus had de Fransman zich ontwikkeld tot superster, waar Manchester United de hoofdprijs voor wilde betalen. Een onuitwisbare indruk maakte Pogba nog niet in Engeland, al won hij wel de Europa League en de League Cup in zijn eerste seizoen.

  • 1 seizoen: 51 wedstrijden - 9 doelpunten

Neymar: FC Barcelona --> Paris Saint-Germain (222 miljoen)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner