24.08.2017 11:00

Wöber duurste Ajax-verdediger aller tijden

Ajax heeft Maximilian Wöber overgenomen van Rapid Wien. De Amsterdamse club heeft daar een recordbedrag voor neergelegd, want nooit eerder betaalde Ajax zoveel voor een verdediger. De Oostenrijker kost 7,5 miljoen euro.

Daarmee volgt Wöber de Colombiaan Davinson Sánchez op, die vorig seizoen voor 5 miljoen werd aangetrokken van Atlético Nacional. Ajax betaalde ooit meer voor Daley Sinkgraven (7 miljoen euro), die momenteel linksback bij de hoofdstedelingen is, maar op het moment van kopen werd Sinkgraven als middenvelder beschouwd.

De 7,5 miljoen euro is ook een record in de Eredivisie. Feyenoord betaalde deze zomer 6 miljoen euro voor Ridgeciano Haps, dat was het oude record. Ajax haalt met Wöber een verdediger die hoofdzakelijk centraal achterin zal spelen, maar ook op de linkervleugel uit de voeten kan. Bij Rapid Wien speelde hij nog maar 24 officiële wedstrijden. Tijdens de eerste vijf duels van dit seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga had Wöber steevast een basisplaats. 

Ajax verbrak vorige week nog een record in de Eredivisie, met de verkoop van Sánchez. De centrale verdediger verkaste naar Tottenham Hotspur voor een bedrag van 40 miljoen euro. Nooit eerder verkocht een club uit de Eredivisie een speler voor zoveel geld. 

  1. €40.000.000: Davinson Sánchez (Ajax)
  2. €34.000.000: Memphis Depay (PSV)
  3. €32.000.000: Arkadiusz Milik (Ajax)
  4. €28.500.000: Ruud van Nistelrooy (PSV)
  5. €27.000.000: Davy Klaassen, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar (allen Ajax)

De transferbedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en exclusief bonussen en variabele kosten. 


Volg ons op Youtube. Laatste video:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner