24.08.2017 15:00

Doelpuntloze Roda JC-speler nu topscorer in EL

Richmond Boakye moest in het seizoen 2015/2016 zorgen voor de doelpunten bij Roda JC. De aanvaller imponeerde echter geen moment, scoorde niet voor de winterstop en werd weggestuurd door de clubleiding. Dit seizoen is alles anders voor de Ghanees.

Als speler van Rode Ster Belgrado is Boakye dé aanvalsleider. Vanaf de eerste kwalificatieronde neemt de voormalig speler van onder meer Juventus, Genoa, Atalanta en Sassuolo, zijn ploeg bij de hand. Wat hem in Kerkrade niet lukte, doet hij aan de lopende band namens de Servische club: scoren.

Met zijn 7 treffers is Boakye topscorer van de kwalifictie in de Europa League. Vooral in de eerste kwalificatieronde was de spits flink op schot, want tegen Floriana FC uit Malta scoorde hij in 2 duels 4 keer. Ook Irtysh Pavlodar uit Kazachstan werd aan de zegekar gebonden, mede dankzij 1 doelpunt van de aanvaller. De twee overige goals maakte Boakye in kwalificatieronde 3 tegen Sparta Praag. 

Rode Ster Belgrado moet in de play-offs zien af te rekenen met het Russische FK Krasnodar. Vorige week werd het 3-2 voor de Russen, waardoor de Servische ploeg in eigen huis het verschil moet maken. Wellicht dat Boakye zijn ploeg daarbij kan helpen en zichzelf kan kronen tot topscorer van de Europa League-kwalficaties. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner