28.08.2017 16:30

Siem de Jong na drie jaar terug in Amsterdam

Siem de Jong trifft gegen Twente Enschede und setzt zum Jubellauf an (Mai 2011).
Siem de Jong trifft gegen Twente Enschede und setzt zum Jubellauf an (Mai 2011).

Ajax heeft Siem de Jong voor drie seizoenen vastgelegd. Daarmee haalt de club haar voormalig aanvoerder terug naar de hoofdstad, die aan het begin van seizoen 2014/2015 Ajax verliet voor een avontuur bij Newcastle United. 

Bij Ajax pakte De Jong vier landskampioenschappen op rij. De supporters zullen de blonde middenvelder annex aanvaller vooral kennen van de eerste titel op 15 mei 2011, toen De Jong als spits 2 doelpunten voor zijn rekening nam tijdens de 3-1 gewonnen kampioenswedstrijd tegen FC Twente. Het betekende voor Ajax de langverwachte 30e titel. 

Newcastle
Aan het einde van zijn periode bij Ajax kreeg De Jong de aanvoerdersband, waarna Newcastle onder de indruk raakte en in de zomer van 2014 een kleine 9 miljoen euro voor hem betaalde. Zijn periode in Engeland werd geen heel groot succes. De Jong kreeg steeds meer last van blessures en kon zelden zijn niveau van Ajax evenaren. In de Premier League kwam hij tot slechts 4 basisplaatsen.

PSV
Vorig seizoen werd De Jong aangeboden bij Ajax, maar de Amsterdammers hadden geen oren naar de diensten van de voormalig pupil. PSV daarentegen wel en bracht hem terug bij zijn broer Luuk. Ook in Eindhoven kon hij geen echte potten breken, al scoorde hij in maart een aantal belangrijke treffers namens PSV. Ook scoorde hij in Amsterdam de belangrijke 1-1 tegen Ajax.


Volg ons op Youtube. Laatste video:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner