01.09.2017 10:00

De 5: grootste, op de valreep en net niet transfers

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Naar aanleiding van transferdeadline day meerdere lijstjes: de grootste transfers, transfers die nog net voor de deadline werden afgerond, Nederlanders die de overstap nog maakten en transfers die op het laatste moment niet doorgingen op deadline day.

De grootste
Hoewel Kylian Mbappé in eerste instantie is gehuurd door Paris Saint-Germain is de club uit Parijs genoodzaakt om aan het einde van zijn huurperiode een verplicht bedrag van 180 miljoen over te maken aan AS Monaco. Daarmee wordt de 18-jarige de duurste tiener ooit. Arsenal zag Alex Oxlade-Chamberlain op de laatste dag van de transfermarkt verkassen naar concurrent Liverpool FC, een aderlating voor de Londense club.

RB Leipzig ontving applaus met de komst van Kevin Kampl. De club uit Duitsland betaalt ongeveer 20 miljoen euro voor de Sloveen, die overkomt van Bayer Leverkusen. Ook Davide Zappacosta kostte een berg geld: Chelsea FC legde ongeveer 28 miljoen euro neer voor de Italiaanse rechtsback. Wonderkind Renato Sanches werd door FC Bayern München verhuurd aan Swansea City, een prachtige deal voor de club uit de Premier League.

  1. Kylian Mbappé: AS Monaco → Paris Saint-Germain
  2. Alex Oxlade-Chamberlain: Arsenal FC → Liverpool FC
  3. Kevin Kampl: Bayer Leverkusen → RB Leipzig
  4. Renato Sanches: FC Bayern München → Swansea City
  5. Davide Zappacosta: Torino FC → Chelsea FC

Op de valreep
Frank de Boer verwelkomde op het laatste moment Mamadou Sakho. Daarmee heeft de Nederlandse trainer zijn gewenste verdedigende versterking binnen. Danny Drinkwater verkaste op het nippertje nog naar Chelsea, omdat Ross Barkley in een heel laat stadium afhaakte. Swansea City haalde Wilfried Bony terug, terwijl Gabriel Barbosa, de man van Inter van 45,5 miljoen euro, op huurbasis gaat spelen voor Benfica SL. De Portugese club liet Konstantinos Mitroglou een paar minuten voor twaalf uur verkassen naar Olympique Marseille.

  1. Mamadou Sakho: Liverpool FC → Crystal Palace
  2. Danny Drinkwater: Leicester City → Chelsea FC
  3. Wilfried Bony: Manchester Cit → Swansea City
  4. Gabriel Barbosa: Inter → Benfica SL
  5. Konstantinos Mitroglou: Benfica SL → Olympique Marseille

De Nederlanders
ADO Den Haag boekte een fraai succes. De club huurde vlak voor het sluiten van de deadline Ricardo Kishna van Lazio Roma. Marvin Zeegelaar transfereerde van Sporting CP naar Watford FC, waar hij ploeggenoot wordt van Daryl Janmaat. PSV haalde het Nederlandse talent Donyell Malen op bij Arsenal, terwijl Tim Krul binnen Engeland de tijdelijke overstap van Newcastle United naar Brighton & Hove Albion maakte. Ook Maikel Kieftenbeld maakte een transfer in Engeland. De voormalig speler van FC Groningen verruilde Birmingham City voor Derby County. 

  1. Ricardo Kishna: Lazio Roma → ADO Den Haag
  2. Marvin Zeegelaar: Sporting CP → Watford FC
  3. Donyell Malen: Arsenal FC → PSV
  4. Tim Krul: Newcastle United → Brighton & Hove Albion
  5. Maikel Kieftenbeld: Birmingham City → Derby County

Net niet
Ajax kreeg op de valreep nog een bod van ongeveer 35 miljoen euro op Hakim Ziyech van het Italiaanse AS Roma, dat eerder met de komst van Rick Karsdorp en Héctor Moreno al shopte in de Eredvisie. De Amsterdammers veegden het bod resoluut van tafel. Ross Barkley liet zich al keuren bij Chelsea, maar besloot op het laatste moment toch bij Everton te blijven.

Fernando Llorente verhuisde op het laatste moment naar Tottenham Hotspur. De spits wordt een directe concurrent van Vincent Janssen, die verhuurd kon worden aan Brighton & Hove Albion. Echter, de voormalig speler van AZ wil vechten voor zijn kans in Londen. Virgil van Dijk leek lange tijd een toptransfer te maken naar Liverpool FC, maar tot grote spijt van de mandekker ging die deal niet door. Ook voor Jürgen Locadia was er belangstelling, maar PSV weigerde het bod van 10 miljoen euro van Wolverhampton.

  1. Hakim Ziyech: Ajax → AS Roma 
  2. Ross Barkley: Everton FC → Chelsea FC
  3. Vincent Janssen: Tottenham → Brighton & Hove Albion
  4. Virgil van Dijk: Southampton FC → Liverpool FC
  5. Jürgen Locadia: PSV → Watford FC

De laatste 5:
Nederlanders met meeste kans op CL-winst
Spelers die Ajax laat in transferperiode verloor
VIDEO: De grootste talenten uit Eredivisie
De Supercups van de grootste competities
De tieners met het duurste prijskaartje


Volg ons op Youtube. Laatste video:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner