04.09.2017 08:30

Blind miste als enige Oranje-speler nog geen minuut

Daley Blind werd tijdens de wedstrijden voor de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland het meest ingezet. De verdediger annex middenvelder van Manchester United miste nog geen minuut in het shirt van Oranje en kwam in totaal tot een speeltijd van 720 minuten.

Onder beide bondscoaches is de oud-Ajacied steevast een basisspeler. De eerste 5 wedstrijden was vader Danny Blind de keuzeheer, terwijl tijdens de laatste 2 duels Dick Advocaat als bondscoach op de bank zat. Georginio Wijnaldum is de speler die na Blind de meeste minuten op zijn naam heeft staan: 623 minuten. 

Topscorers
Tot het duel met de Bulgaren stond Quincy Promes met 3 treffers alleen bovenaan de Oranje's topscorerslijst in de WK kwalificatie, maar door het doelpunt van Arjen Robben van zondagavond, voeren zij samen de topscorerslijst aan. Ter vergelijking: Ronaldo scoorde al 14 keer deze kwalificatie-campagne en staat daarmee fier bovenaan, gevolgd door Robert Lewandowski en Romelu Lukaku met respectievelijk 11 en 10 doelpunten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner