06.09.2017 14:49

Hoe deze Amsterdammer Indonesische Liga 1 verovert

Sylvano Comvalius, een anonieme speler in Nederland en Duitsland, is hard op weg om de harten van de Indonesische voetbal-fans te stelen. De geboren Amsterdammer voert met afstand de topscorerslijst aan in Liga 1: de aanvaller scoorde dit seizoen al 25 keer in 22 duels.

Topscorer
Met zijn doelpunten blijft de wereldreiziger met een Nederlands/Surinaams paspoort onder meer Peter Odemwingie voor, die 129 keer in de Premier League speelde en 37 treffers maakte namens West Bromwich Albion, Cardiff City en Stoke City. Bovendien is Comvalius ook goed voor 5 assists, waardoor hij eveneens leider is van het MVP-klassement in Indonesië.

Bloedvorm
De aanvaller is de laatste paar weken in de vorm van zijn leven. Tijdens de laatste 11 wedstrijden wist hij namelijk maar liefst 19 keer te scoren en is hij uitgegroeid tot de absolute vedette van Bali United. Die ploeg staat, mede door de vele doelpunten van Comvalius, inmiddels op de eerste plaats in de Indonesische Liga 1, de hoogste competitie van het land. 

Nadat Comvalius Quick Boys in december 2008 verliet, verkaste hij naar Malta. Bij Hamrun Spartans maakt hij in zijn eerste 12 duels 9 doelpunten. Hij maakte een binnenlandse transfer naar Birkirkara FC en speelde achtereenvolgens in Schotland, Kazachstan, de Verenigde Arabische Emiraten, China, Duitsland en Oekraïne. Lang op één plek bleef hij nooit en zo werd Comvalius dus een echte globetrotter.

Overige Nederlanders
Naast Comvalius spelen er nog drie Nederlandse spelers, of spelers met een Nederlands paspoort, bij Bali United: voormalig speler van onder meer FC Utrecht en SC Cambuur en Arnhemmer Stefano Lilipaly, oud-FC Groninger en Amsterdammer Nick van der Velden en voormalig aanvaller van FC Utrecht en Amsterdammer Irfan Bachdim.

Bekijk hieronder de 6-1 van Bali United tegen Mitra Kukar van twee weken geleden, met daarin de 5 doelpunten van Comvalius en de benutte panenka-strafschop van Van der Velden. 

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner