08.09.2017 15:45

De kalender: Man City - Liverpool en Lazio - Milan

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend hervatten de nationale competities in Europa weer, daarom een blik op de interessante duels.

Zaterdag 9 september
13.30u, Manchester City - Liverpool FC
Het mooiste affiche van het weekend is zaterdag vroeg in de middag, als de ploeg van Jürgen Klopp in Manchester op bezoek gaat bij het team van Pep Guardiola. Beide ploegen wonnen twee van de eerste drie wedstrijden. Het andere duel werd door Manchester City en Liverpool gelijkgespeeld, waardoor de teams met zeven punten vlak achter koploper Manchester United (negen punten) staan. De laatste competitie-zege van Manchester City op Liverpool is alweer drie jaar geleden, toen het in augustus van 2014 3-1 werd.

16.00u, Everton FC - Tottenham Hotspur
In de subtop van de Premier League komen twee prachtige clubs tegen elkaar uit. Het Everton van Ronald Koeman krijgt bezoek van Tottenham Hotspur, de ploeg die Vincent Janssen net heeft verlaten voor een tijdelijk avontuur bij Fenerbahçe. Sinds december 2012 heeft Everton niet meer gewonnen van Tottenham. Mogelijk dat Koeman daar met The Toffees verandering in kan brengen. 

19.00u, Fenerbahçe - İstanbul Başakşehir F.K.
Vanuit Nederlands oogpunt een interessant affiche in de Süperlig. Janssen kan debuteren namens zijn nieuwe werkgever en treft in de Turkse competitie de ploeg van Eljero Elia, die dit seizoen al eenmaal scoorde. Vorig jaar eindigde het tweemaal met 1-0.

Zondag 10 september
15.00u, Lazio Roma - AC Milan
Op zondag nog een prachtig duel in de Italiaanse Serie A. Lazio Roma, de nummer negen van de competitie, ontvangt AC Milan. De ploeg van onder meer Leonardo Bonucci staat op de vierde plaats en won de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Een jaar geleden werd het 1-1, onder meer door een Lazio-treffer van Lucas Biglia. De Argentijnse middenvelder staat momenteel onder contract bij AC Milan en treft dus zijn oud-werkgever. 

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner